Do góry

Desery Przepis na:

Budyń waniliowy.

Budyń waniliowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1657 Ocena: 24993

Dodano:

Odsłon: 1457

Budyń waniliowy na popołudniowy deser. Polecam.

Składniki

  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • cukier waniliowy 16 g
  • cukier trzcinowy do smaku
  • mleko 400 ml
  • masło 1 łyżeczka
  • mięta do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyń waniliowy.

Przygotowanie

  1. Mąkę ziemniaczaną mieszamy w 100 ml mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym i masłem, słodzimy do smaku.

  2. Do gotującego się mleka dodajemy wymieszaną mąkę ziemniaczaną. Cały czas mieszamy do zgęstnienia się budyniu. Budyń nalewamy do salaterek, dekorujemy miętą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń