Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń to dla wielu osób wspomnienie dzieciństwa, maliny bardzo dobrze pasują do takiego deseru.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5251
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29585
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19173
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5251
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29585
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19173
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Mleko dobrze mieszamy z cukrem, skrobią ziemniaczaną, żółtkami i aromatem. Doprowadzamy do wrzenia i ciągle mieszając gotujemy do czasu, aż budyń zgęstnieje. Połowę budyniu rozkładamy do czterech naczyń, na nim układamy maliny (4 pozostawiamy do dekoracji), na maliny wykładamy resztę budyniu. Maliny na sos zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż się rozgotują i utworzą dość gęsty sos. Polewamy nim wierzch budyniu. Dekorujemy pozostałymi malinami, rurkami waflowymi i miętą.