Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń to dla wielu osób wspomnienie dzieciństwa, maliny bardzo dobrze pasują do takiego deseru.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3259
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 101
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3259
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 101
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Mleko dobrze mieszamy z cukrem, skrobią ziemniaczaną, żółtkami i aromatem. Doprowadzamy do wrzenia i ciągle mieszając gotujemy do czasu, aż budyń zgęstnieje. Połowę budyniu rozkładamy do czterech naczyń, na nim układamy maliny (4 pozostawiamy do dekoracji), na maliny wykładamy resztę budyniu. Maliny na sos zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż się rozgotują i utworzą dość gęsty sos. Polewamy nim wierzch budyniu. Dekorujemy pozostałymi malinami, rurkami waflowymi i miętą.