Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowiec"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1236
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1236
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Proszek budyniowy rozmieszaj starannie w 3/4 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko wlej do rondla, wsyp cukier, zagotuj. Na wrzące mleko wlej rozpuszczony proszek. Mieszając, gotuj 2-3 minuty.
Gorący budyń zdejmij z ognia. Mieszaj, aż całkowicie ostygnie. Dodaj miękkie masło (powinno mieć pokojową temperaturę) oraz kilka kropli olejku rumowego. Zmiksuj całość na gładki krem. Odstaw do lekkiego stężenia.
Na blasze rozłóż 10 herbatników. Każdy posmaruj porcją kremu budyniowego. Przykryj warstwą herbatników. Postępuj tak do wyczerpania składników. Z reszty kremu zrób dekoracyjnie kleksy na każdym minitorciku. Ozdób wiórkami z czekolady. Odstaw do stężenia.
Czas ok. 30 min; porcja – 320 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety