Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2591
Dodano: 05.06.2020
Odsłon: 541
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Drożdże kruszymy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki, robimy kuleczki i lekko spłaszczamy robiąc dołek.
Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
Na bułeczki wykładamy kilka kawałków rabarbaru i po łyżce kruszonki.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 06 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności:)1 Kto głosował? | Odpowiedz