Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na świeże pachnące bułeczki ?
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1004
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 892
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12703
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1004
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 892
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12703
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki, w mące zrobić dołek wsypać drożdże i zalać ciepłą wodą po wyrośnięciu drożdży wyrabiać na jednolita masę, po wyrobieniu dodać rozpuszczona margarynę i nadal wyrabiać na jednolite gładkie ciasto
Z przygotowanego ciasta formować kulki rozpłaszczając je a przez środek za pomocą dna szklanki zrobić wgłębienie i nałożyć solidną łyżeczkę powideł
Przygotowane bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionym ziarnem wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni piec 20 minut studzić na kratce
Polecam serdecznie są puchate i delikatne