Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na świeże pachnące bułeczki ?
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13322
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13322
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki, w mące zrobić dołek wsypać drożdże i zalać ciepłą wodą po wyrośnięciu drożdży wyrabiać na jednolita masę, po wyrobieniu dodać rozpuszczona margarynę i nadal wyrabiać na jednolite gładkie ciasto
Z przygotowanego ciasta formować kulki rozpłaszczając je a przez środek za pomocą dna szklanki zrobić wgłębienie i nałożyć solidną łyżeczkę powideł
Przygotowane bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionym ziarnem wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni piec 20 minut studzić na kratce
Polecam serdecznie są puchate i delikatne