Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na świeże pachnące bułeczki ?
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1794
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1794
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki, w mące zrobić dołek wsypać drożdże i zalać ciepłą wodą po wyrośnięciu drożdży wyrabiać na jednolita masę, po wyrobieniu dodać rozpuszczona margarynę i nadal wyrabiać na jednolite gładkie ciasto
Z przygotowanego ciasta formować kulki rozpłaszczając je a przez środek za pomocą dna szklanki zrobić wgłębienie i nałożyć solidną łyżeczkę powideł
Przygotowane bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionym ziarnem wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni piec 20 minut studzić na kratce
Polecam serdecznie są puchate i delikatne