Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na świeże pachnące bułeczki ?
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki, w mące zrobić dołek wsypać drożdże i zalać ciepłą wodą po wyrośnięciu drożdży wyrabiać na jednolita masę, po wyrobieniu dodać rozpuszczona margarynę i nadal wyrabiać na jednolite gładkie ciasto
Z przygotowanego ciasta formować kulki rozpłaszczając je a przez środek za pomocą dna szklanki zrobić wgłębienie i nałożyć solidną łyżeczkę powideł
Przygotowane bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionym ziarnem wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni piec 20 minut studzić na kratce
Polecam serdecznie są puchate i delikatne