Do góry

Desery Przepis na:

Camembert z orzechami w miodzie

Przepis dnia 2018-01-06
Camembert z orzechami w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 1719

Dodano:

Odsłon: 4181

Coś dla fanów serów pleśniowych w wersji na słodko

Składniki

  • 1 ser camembert
  • mała garść nerkowców
  • łyżka miodu
  • sok z 1 mandarynki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Camembert z orzechami w miodzie

Przygotowanie

  1. Ser owijamy folią aluminiową zostawiając "okienko" na górze i pieczemy 15 min w 160 stopniach.

  2. Nerkowce siekamy na grubość wedle uznania i podprażamy na suchej patelni.

  3. Do soku z mandarynki dodajemy miód i mieszamy.

  4. Upieczony ser wyjmujemy z piekarnika. Do orzechów na patelnie wylewamy sok z miodem i mieszamy do zgęstnienia sosu i od razu wylewamy na ser, nie zostawiamy, bo inaczej zastygnie na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń