Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla fanów serów pleśniowych w wersji na słodko
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9135
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4796
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 32
Dziś do pracy.
Odsłon: 635
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9135
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4796
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 32
Dziś do pracy.
Odsłon: 635
Składniki
Ser owijamy folią aluminiową zostawiając "okienko" na górze i pieczemy 15 min w 160 stopniach.
Nerkowce siekamy na grubość wedle uznania i podprażamy na suchej patelni.
Do soku z mandarynki dodajemy miód i mieszamy.
Upieczony ser wyjmujemy z piekarnika. Do orzechów na patelnie wylewamy sok z miodem i mieszamy do zgęstnienia sosu i od razu wylewamy na ser, nie zostawiamy, bo inaczej zastygnie na patelni.