Coś dla fanów serów pleśniowych w wersji na słodko
Camembert z orzechami w miodzie
Składniki
- 1 ser camembert
- mała garść nerkowców
- łyżka miodu
- sok z 1 mandarynki
Składniki
- 1 ser camembert
- mała garść nerkowców
- łyżka miodu
- sok z 1 mandarynki

Etapy przygotowania
Ser owijamy folią aluminiową zostawiając "okienko" na górze i pieczemy 15 min w 160 stopniach.
Nerkowce siekamy na grubość wedle uznania i podprażamy na suchej patelni.
Do soku z mandarynki dodajemy miód i mieszamy.
Upieczony ser wyjmujemy z piekarnika. Do orzechów na patelnie wylewamy sok z miodem i mieszamy do zgęstnienia sosu i od razu wylewamy na ser, nie zostawiamy, bo inaczej zastygnie na patelni.
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 34
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 302
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 70
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 34
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 302
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 70



Składniki
- 1 ser camembert
- mała garść nerkowców
- łyżka miodu
- sok z 1 mandarynki
Ser owijamy folią aluminiową zostawiając "okienko" na górze i pieczemy 15 min w 160 stopniach.
Nerkowce siekamy na grubość wedle uznania i podprażamy na suchej patelni.
Do soku z mandarynki dodajemy miód i mieszamy.
Upieczony ser wyjmujemy z piekarnika. Do orzechów na patelnie wylewamy sok z miodem i mieszamy do zgęstnienia sosu i od razu wylewamy na ser, nie zostawiamy, bo inaczej zastygnie na patelni.
Pyszności! Camembert w najlepszym wydaniu:)
Boski smak. Wszystko pasuje idealnie.
Poezja :)
Camembert w takim wydaniu jest SUPER :) Pychotka :D
Uwielbiam ser pleśniowy, ale w tej postaci nie próbowałam.