Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebywałe, ale prawdziwa chałwa z marchewki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1112
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13112
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1112
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13112
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i smażyć na maśle przez 5 minut. Następnie wlać mleko z wodą i gotować przez 15 minut. Wsypać cukier, migdały, wymieszać i gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia zdjąć z ognia. Przełożyć do natłuszczone miseczki masłem, dobrze schłodzić i możemy podawać.