Do góry

Desery Przepis na:

Chałwa marchewkowa

Chałwa marchewkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2597 Ocena: 20485

Dodano:

Odsłon: 1622

Niebywałe, ale prawdziwa chałwa z marchewki.

Składniki

  • marchewka 25 dag
  • Cukier 1 szklanka
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Woda 1/4 szklanki
  • ½ szklanki zmielonych migdałów lub orzechów włoskich
  • Masło 3 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chałwa marchewkowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i smażyć na maśle przez 5 minut. Następnie wlać mleko z wodą i gotować przez 15 minut. Wsypać cukier, migdały, wymieszać i gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia zdjąć z ognia. Przełożyć do natłuszczone miseczki masłem, dobrze schłodzić i możemy podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń