Desery Przepis na:
Chałwa marchewkowa

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394
Dodano: 10.09.2016
Odsłon: 1227
Składniki
- marchewka 25 dag
- Cukier 1 szklanka
- Mleko 1/2 szklanki
- Woda 1/4 szklanki
- ½ szklanki zmielonych migdałów lub orzechów włoskich
- Masło 3 łyżki
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i smażyć na maśle przez 5 minut. Następnie wlać mleko z wodą i gotować przez 15 minut. Wsypać cukier, migdały, wymieszać i gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia zdjąć z ognia. Przełożyć do natłuszczone miseczki masłem, dobrze schłodzić i możemy podawać.
Komentarze do przepisu (0)