Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebywałe, ale prawdziwa chałwa z marchewki.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12498
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 890
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12498
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 890
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i smażyć na maśle przez 5 minut. Następnie wlać mleko z wodą i gotować przez 15 minut. Wsypać cukier, migdały, wymieszać i gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia zdjąć z ognia. Przełożyć do natłuszczone miseczki masłem, dobrze schłodzić i możemy podawać.