Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina słodkości w gorące dni
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 770
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11535
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5002
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10141
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 770
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11535
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5002
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10141
Składniki
Odłóż 10 dag mieszanki owoców, resztę włóż do rondla, dodaj cukier i cukier waniliowy i 100 ml wody, zagotuj. Wyjmij owoce, syrop zachowaj.
Chleb pokrój w cieniutkie plasterki. Każdy zamocz w syropie. Kromkami chleba wyłóż spód i brzegi 6 natłuszczonych filiżanek o poj. 200ml.
Środki napełnij zagotowanymi owocami. Przykryj je resztą chleba a następnie folią przezroczystą. Włóż do lodówki na 8 godz. a najlepiej na noc.
Następnego dnia wybij z foremek, na talerzyki deserowe. Udekoruj melisą i rozetką bitej śmietany oraz odłożonymi owocami.