Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące churrosy z delikatnym wnętrzem według receptury Ani Starmach. Przepis podpatrzony na jej koncie na Instagramie. Ważnym elementem, na który zwraca uwagę znana restauratorka jest suszenie ciasta! Ten niezwykły deser z ciasta parzonego smażonego na głębokim tłuszczu to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudownie smakują oprószone cukrem pudrem lub cynamonem, podane z płynną czekoladą.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Składniki
Do garnka wlej wodę i oddaj pokrojone w kostkę masło, wsyp cukier i sól. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu do momentu, aż masło całkowicie się rozpuści.
Do rozpuszczonych składników dodaj mąkę. Ciasto mieszaj do momentu uzyskania gładniej, jednolitej masy. Następnie zmniejsz moc palnika i susz ciasto przez około 5 - 10 minut. Zabieg ten sprawi, że churrosy po usmażeniu będą chrupiące z zewnątrz i niesamowicie puszyste w środku.
Parzone ciasto przełóż do miski miksera. Miksuj na wolnych obrotach. Do ciasta wbijaj po jednym jaju. Mieszaj ciasto do momentu połączenia składników.
Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z zamontowaną ozdobną końcówką.
Do garnka wlej olej. Rozgrzej go do temperatury 180 stopni. Ciasto wyciskaj partiami na rozgrzany tłuszcz. Churrosy smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone churrosy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz deser z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem churrosy oprósz cukrem pudrem. Smacznego!