Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15076
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15076
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie wlewamy olej, wodę, wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę, znowu miksujemy, aż składniki się połączą.
Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy tłuszczem najlepiej za pomocą pędzelka, nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy gofry na rumiano.
Po upieczeniu układamy gofry na kratce, aby wystygły, nie należy układać gofrów na talerzu bo zmiękną. Podajemy gofry z ulubionymi dodatkami...