Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dziesięciolatki.
tortownica 26 cm, mikser, rondelek, miska
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8362
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2070
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1523
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8362
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2070
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1523
Składniki
Torownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę nugatową roztopić w kąpieli wodnej lub w garnku. Dodać połamane sucharki i dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Osobno wymieszać serek z cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną-fix. Połączyć z ubitą kremówką. Połowę masy wyłożyć na spód nugatowo-sucharkowy.
Na masę wysypać mielone orzechy i przykryć drugą połową masy serowej. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Sok, polewę (proszek) i cukier wymieszać i zagotować. * Zostawić na ok. 1 minutę do przestudzenia. Zamrożone maliny wyłożyć na ciasto. Zalać przygotowaną polewą.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) * Zamiast polewy i soku, można oczywiście użyć galaretki malinowej ( na 400ml wody)