Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo i smacznie! w sam raz do popołudniowej herbatki!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać do niej pokrojoną na drobne kostki margarynę oraz cukier waniliowy i zwykły. Wbić jajko. Zagnieść, podobnie jak ciasto kruche. Wstawić do lodówki na godzinę.
Rozwałkować ciasto na cienki placek . Wykrawać foremkami ulubione kształty.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ○ , piec do uzyskania złotego koloru w zależności od grubości ciastek ok 15-20 minut. Posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. smacznego :)