Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo i smacznie! w sam raz do popołudniowej herbatki!
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10699
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10699
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać do niej pokrojoną na drobne kostki margarynę oraz cukier waniliowy i zwykły. Wbić jajko. Zagnieść, podobnie jak ciasto kruche. Wstawić do lodówki na godzinę.
Rozwałkować ciasto na cienki placek . Wykrawać foremkami ulubione kształty.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ○ , piec do uzyskania złotego koloru w zależności od grubości ciastek ok 15-20 minut. Posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. smacznego :)