Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka przypominają znane pieguski, ale moim zdaniem są o wiele lepsze w smaku :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10484
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4457
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424104
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10484
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4457
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424104
Składniki
Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Wbijamy jajko, miksujemy.
Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką, tak żeby wszystkie składniki się połączyły.
Wsypujemy dodatki. U mnie to czekolada, jagody goi i migdały.
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układami małe kuleczki z ciasta. Podczas pieczenia ciasteczka trochę się rozpływają, więc radzę nie robić ich zbyt wielkich (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego) i zostawić odstępy między nimi. Pieczemy 15 minut. Ja swoje ciasteczka robię w silikonowych foremkach i też wychodzą świetne :)