Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9638
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1149
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11503
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 520
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9638
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1149
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11503
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 520
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z cukrem pudrem, dodaj szczyptę soli, zimne masło i żółtka. Do podgrzanego mleka dodaj amoniak, wymieszaj i dodaj do pozostałych składników. Wyrób ciasto.
Ciasto będzie lekko klejące ale nie podsypuj za dużo mąki. Z ciasta odrywaj po małym kawałku ciasta, (ręce zwilż w oleju) formuj kulkę i spłaszcz, układaj w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 13-15 minut do złotego koloru w temperaturze 180 st.