Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 41
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3292
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 41
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3292
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z cukrem pudrem, dodaj szczyptę soli, zimne masło i żółtka. Do podgrzanego mleka dodaj amoniak, wymieszaj i dodaj do pozostałych składników. Wyrób ciasto.
Ciasto będzie lekko klejące ale nie podsypuj za dużo mąki. Z ciasta odrywaj po małym kawałku ciasta, (ręce zwilż w oleju) formuj kulkę i spłaszcz, układaj w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 13-15 minut do złotego koloru w temperaturze 180 st.