Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 161
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 68
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 30
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 161
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 68
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 30
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z cukrem pudrem, dodaj szczyptę soli, zimne masło i żółtka. Do podgrzanego mleka dodaj amoniak, wymieszaj i dodaj do pozostałych składników. Wyrób ciasto.
Ciasto będzie lekko klejące ale nie podsypuj za dużo mąki. Z ciasta odrywaj po małym kawałku ciasta, (ręce zwilż w oleju) formuj kulkę i spłaszcz, układaj w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 13-15 minut do złotego koloru w temperaturze 180 st.