Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, mięciutkie ciasteczka. zdrowsza alternatywa kupnych biszkoptów dla maluszków. polecam. z podanych proporcji wychodzi ok. 35 szt.
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Całe jajka ubijać z cukrem na parze co najmniej 5 minut (miskę z jajkami stawiam na garnek z gotująca się na malutkim ogniu wodą).
Miskę z masą jajeczną zestawić z garnka. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać niecałą łyżeczkę ciasta, robiąc dość duże odstępy.
Piec w nagrzanym piekarniku około 10 min. w temperaturze 175°C na jasny, złocisty kolor.
Smacznego :-)