Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie chałwowe w smaku i zapachu, bardzo kruche.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia umieściłam razem w misce, dodałam do nich pokruszoną chałwę i masło oraz wbiłam jajko. Wszystkie składniki zagniotłam ręcznie na jednolitą masę. Blachę piekarnika wyścieliłam papierem do pieczenia. Brałam trochę surowego ciasta i rozpłaszczałam je na blaszce, przykładałam do ciasta foremkę, a nadmiar ciasta wystający poza foremką odbierałam nadając w ten sposób ciasteczkom kształt gwiazdek. Piekłam ciasteczka w temperaturze 180 stopni przez około 6 - 8 minut do zrumienienia.