Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie chałwowe w smaku i zapachu, bardzo kruche.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 804
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 96
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 189
Polecam, pychota.
Odsłon: 476
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 276
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 804
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 96
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 189
Polecam, pychota.
Odsłon: 476
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 276
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia umieściłam razem w misce, dodałam do nich pokruszoną chałwę i masło oraz wbiłam jajko. Wszystkie składniki zagniotłam ręcznie na jednolitą masę. Blachę piekarnika wyścieliłam papierem do pieczenia. Brałam trochę surowego ciasta i rozpłaszczałam je na blaszce, przykładałam do ciasta foremkę, a nadmiar ciasta wystający poza foremką odbierałam nadając w ten sposób ciasteczkom kształt gwiazdek. Piekłam ciasteczka w temperaturze 180 stopni przez około 6 - 8 minut do zrumienienia.