Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie chałwowe w smaku i zapachu, bardzo kruche.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1718
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2249
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 52
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 135
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1356
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1718
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2249
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 52
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 135
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1356
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia umieściłam razem w misce, dodałam do nich pokruszoną chałwę i masło oraz wbiłam jajko. Wszystkie składniki zagniotłam ręcznie na jednolitą masę. Blachę piekarnika wyścieliłam papierem do pieczenia. Brałam trochę surowego ciasta i rozpłaszczałam je na blaszce, przykładałam do ciasta foremkę, a nadmiar ciasta wystający poza foremką odbierałam nadając w ten sposób ciasteczkom kształt gwiazdek. Piekłam ciasteczka w temperaturze 180 stopni przez około 6 - 8 minut do zrumienienia.