Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na proste i przepyszne ciasteczka, cynamonowe, delikatne, bardzo chrupiące, serdecznie polecam.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1832
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8398
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253864
Polecam.
Odsłon: 1492
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1832
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8398
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253864
Polecam.
Odsłon: 1492
Składniki
1. 250 g miękkiego masła miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo 2 jajka i dalej miksujemy na wolnych obrotach. W międzyczasie dodajemy też kilka kropel esencji waniliowej. Następnie zmieniamy śmigła na kręciołki i dalej wolno miksując dosypujemy stopniowo 2 i pół szklanki mąki pszennej zmieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 2. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem. Na jedną blachę to są 4 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka cynamonu, zatem te proporcje musimy potroić. 3. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta, kulamy w dłoniach, następnie kuleczkę ciasta obtaczamy w cynamonowym cukrze i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 5. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez ok. 10-12 minut z termoobiegiem. 6. Upieczone ciasteczka studzimy na kratce. Są przepyszne. By pozostały cudownie chrupiące należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Smacznego :-)