Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne, kruche ciasteczka pysznie smakują z kubkiem mleka.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231691
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231691
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
        
        
                Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko i chwilę ucierać, a następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać i odłożyć ok. 1/3 wszystkich kawałków, a resztę dodać do ciasta razem ze startą skórką pomarańczową.
Wymieszać wszystkie składniki, uformować z masy niewielkie kulki, lekko je spłaszczyć i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Na wierzchu ciasteczek ułożyć po kilka kawałków czekolady i lekko docisnąć. Piec ciasteczka przez ok. 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Uwaga: Przed otarciem skórki pomarańczę należy dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Ścieramy tylko cieniutką pomarańczową skórkę, bez gorzkiej, białej warstwy.