Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste pyszne kruche ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych zmiksować w malakserze. Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce. Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ). Wałkować na grubość do 1 cm. Foremką wykroić wzór. Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi. Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut.