Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 849 Ocena: 17468

Dodano:

Odsłon: 607

Bardzo proste pyszne kruche ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi.

Składniki

  • mąka pszenna tortowa 150 g
  • mąka krupczatka 150 g
  • cukier puder 80 g
  • 3 żółtka
  • czekolada mleczna 50 g
  • płatki migdałowe 2-3 łyżki
  • masło lub margaryna 150 g
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych zmiksować w malakserze.
    Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce.
    Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ).
    Wałkować na grubość do 1 cm.
    Foremką wykroić wzór.
    Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi.
    Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń