Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra kawa nie jest zła, a z dobrym ciasteczkiem jeszcze lepsza. Zróbmy sobie domowe ciasteczka do popołudniowej kawy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Składniki zagniatamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Kula ciasta trafia do lodówki na pół godziny.
Musimy rozwałkować kawałki ciasta na półcentymetrowy placek. Z pomocą ogólnie dostępnym foremek wycinamy z ciasta serduszka, gwiazdki, księżyce czy kwiatuszki.
Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni około 15-20 minut. Gdy wierzch ciastek się zarumieni oznaczać to będzie, że nasze słodkości są już gotowe.
Ostudzone ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem lub roztopioną w gorącej kąpieli czekoladą i podajemy do kawy. Link pod wpisem prowadzi do innych pysznych wypieków - zapraszamy