Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5830
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9659
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5830
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9659
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki i do mąki pszennej wkroić małe kawałki zimnego masła. Połączyć i kolejno dodawać pozostałe składniki tj, twaróg, żółtka, sól i zapach pomarańczowy.
Ciasto zagnieść, utoczyć kulę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na ok godzinę.
Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki ok 3 mm i wykroić kółka.
Gruby cukier wysypać do miseczki. Kółka obtaczać cukrem z dwóch stron i składać najpierw na pół i jeszcze na raz na pół. Lekko dociskać.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości naszych kółek.
Smacznego.