Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1021
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 222
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 373
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1021
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 222
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 373
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki i do mąki pszennej wkroić małe kawałki zimnego masła. Połączyć i kolejno dodawać pozostałe składniki tj, twaróg, żółtka, sól i zapach pomarańczowy.
Ciasto zagnieść, utoczyć kulę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na ok godzinę.
Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki ok 3 mm i wykroić kółka.
Gruby cukier wysypać do miseczki. Kółka obtaczać cukrem z dwóch stron i składać najpierw na pół i jeszcze na raz na pół. Lekko dociskać.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości naszych kółek.
Smacznego.