Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 124
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 291
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 383
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 124
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 291
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 383
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki i do mąki pszennej wkroić małe kawałki zimnego masła. Połączyć i kolejno dodawać pozostałe składniki tj, twaróg, żółtka, sól i zapach pomarańczowy.
Ciasto zagnieść, utoczyć kulę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na ok godzinę.
Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki ok 3 mm i wykroić kółka.
Gruby cukier wysypać do miseczki. Kółka obtaczać cukrem z dwóch stron i składać najpierw na pół i jeszcze na raz na pół. Lekko dociskać.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości naszych kółek.
Smacznego.