Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasteczka, wzbogacone o nutę imbiru, cynamonu i gałki muszkatołowej. Są miękkie, pyszne i baaardzo aromatyczne :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Składniki
* sposób jak przygotować puree z dyni można znaleźc na moim profilu w przepisie na sernik dyniowy W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki oprócz cukru, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową oraz sól. W drugim naczyniu masło miksujemy z cukrem, a następnie dodajemy dynię i mieszamy łyżką. Do suchych składników dodajemy mokre oraz rodzynki i całość jeszcze raz mieszamy.
Do cześci ciasta oprócz rodzynek dodałam wiórki kokosowe
a do kolejnej części łezki czekoladowe
Z ciasta odrywamy kawałeczki ciasta wielkości orzacha włoskiego (moje było dosyc rzadkie, więc nakładałam ciasto łyżką) i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie każde spłaszczając, zostawiamy spore odstępy, ponieważ ciastka rosną. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Smacznego :-)