Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znacie kogoś kto przechodzi obojętnie obok ciasteczek? Ja nie! :D Przygotowane przeze mnie ciasteczka imbirowe są niezwykle kruche i mają bardzo wyjątkowy, zaskakujący smak. Można je ozdobić w dowolny sposób. Ja postawiłam na lukier oraz polewę czekoladową. Ostrość imbiru miesza się ze słodyczą oraz lekką kwoskowością. Musicie spróbować! ;)
wałek, ring
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456864
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2112
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456864
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2112
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
Mąkę, kakao, szczyptę soli, imbir, cukier oraz żółtka wymieszać oraz wyrobić ciasto. Z ciasta uformować 2 rulony, owinąć folią i odstawić na 45 minut do lodówki.
Rulony pokroić w kawałki, które następnie należy lekko rozwałkować i wykroić ciastka o dowolnym kształcie.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 170°C przez 12 minut na góra-dół.
Ciastka ozdobić lukrem oraz polewą czekoladową.
Smacznego! :)