Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znacie kogoś kto przechodzi obojętnie obok ciasteczek? Ja nie! :D Przygotowane przeze mnie ciasteczka imbirowe są niezwykle kruche i mają bardzo wyjątkowy, zaskakujący smak. Można je ozdobić w dowolny sposób. Ja postawiłam na lukier oraz polewę czekoladową. Ostrość imbiru miesza się ze słodyczą oraz lekką kwoskowością. Musicie spróbować! ;)
wałek, ring
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 168
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 168
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Mąkę, kakao, szczyptę soli, imbir, cukier oraz żółtka wymieszać oraz wyrobić ciasto. Z ciasta uformować 2 rulony, owinąć folią i odstawić na 45 minut do lodówki.
Rulony pokroić w kawałki, które następnie należy lekko rozwałkować i wykroić ciastka o dowolnym kształcie.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 170°C przez 12 minut na góra-dół.
Ciastka ozdobić lukrem oraz polewą czekoladową.
Smacznego! :)