Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Składniki
Masło posiekać z mąką pszenną wymieszaną z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. żeby się dobrze schłodziło. Wyjmować po kawałku. Wałkować placek. Wykrawać ciasteczka w kształcie jajka, na przemian jedno pełne, drugie z dziurką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15 min w temperaturze 180 stopni.
Na pełne ciasteczka nakładać dżem pomarańczowy i przykrywać ciasteczkami z dziurką. Posypywać cukrem pudrem. Smacznego.