Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Masło posiekać z mąką pszenną wymieszaną z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. żeby się dobrze schłodziło. Wyjmować po kawałku. Wałkować placek. Wykrawać ciasteczka w kształcie jajka, na przemian jedno pełne, drugie z dziurką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15 min w temperaturze 180 stopni.
Na pełne ciasteczka nakładać dżem pomarańczowy i przykrywać ciasteczkami z dziurką. Posypywać cukrem pudrem. Smacznego.