Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 226
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 226
Składniki
Masło posiekać z mąką pszenną wymieszaną z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. żeby się dobrze schłodziło. Wyjmować po kawałku. Wałkować placek. Wykrawać ciasteczka w kształcie jajka, na przemian jedno pełne, drugie z dziurką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15 min w temperaturze 180 stopni.
Na pełne ciasteczka nakładać dżem pomarańczowy i przykrywać ciasteczkami z dziurką. Posypywać cukrem pudrem. Smacznego.