Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 29
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5464
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 29
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5464
Składniki
Masło posiekać z mąką pszenną wymieszaną z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. żeby się dobrze schłodziło. Wyjmować po kawałku. Wałkować placek. Wykrawać ciasteczka w kształcie jajka, na przemian jedno pełne, drugie z dziurką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15 min w temperaturze 180 stopni.
Na pełne ciasteczka nakładać dżem pomarańczowy i przykrywać ciasteczkami z dziurką. Posypywać cukrem pudrem. Smacznego.