Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kruche ciasteczka z chrupiącymi kawałkami orzechów. Nie są zbyt słodkie, za to mocno kakaowe. Idealne do kawy!
Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzecha...
Odsłon: 8207
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 242
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 242
Składniki
Orzechy miksujemy kilka sekund w rozdrabniaczu, aby uzyskać drobne kawałki. Wysypujemy na talerz. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, a potem wanilię, sól, kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Z ciasto odrywamy niewielkie kawałki (wielkości orzecha włoskiego). Formujemy kulkę, kładziemy ją na orzechach i lekko dociskamy. Odwracamy i znów dociskamy. Otrzymujemy ciasteczka obtoczone w kawałkach orzechów. Ciastka układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez około 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, ale po ostudzeniu zrobią się twarde i bardzo kruche.
Przepisy Desery
Desery
Babeczki cytrynowe
Desery
Tort na 18 -tkę.
Desery
Babka drożdżowa z czekoladą
Desery
Izaura - sernik mojej rodzinki
Babeczki cytrynowe
Przepis na fikuśne babeczki cytrynowe, które sprawdzą się na Wielkanoc
Odsłon: 9
Tort na 18 -tkę.
Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...
Odsłon: 865