Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka komunijne będą wspaniałą ozdobą stołu. Gotowe możesz zapakować w folię, przewiązać złotą wstążką i ułożyć przy talerzach gości. Gwarantujemy, że bliscy będą zachwyceni taką jadalną pamiątką.
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 332
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94575
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 332
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94575
Składniki
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Bardzo zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj żółtko i śmietanę. Ze wszystkich składników zagnieć ciasto. Gotowe owiń w folię spożywczą lub papier do pieczenia i włóż do lodówki na 1 godzinę.
Po upływie czasu wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Za pomocą foremek do ciasteczek wykrawaj wzory.
Ciasteczka wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 12-15 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika przełóż na kratkę i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
Przygotuj lukier. Białka ubij na sztywną pianę wraz z cukrem i sokiem z cytryny. ¾ lukru przełóż do rękawa cukierniczego, do pozostałej części dodaj złoty barwnik i ozdabiaj ciasteczka.