Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 839
Dodano: 02.05.2008
Odsłon: 4136
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wszystko razem wyrobić. Włożyć zawinięte w papier czy woreczek na 30 min do lodówki, albo na 15 do zamrażalki. Następnie wyłożyć dno brytwanki-jeżeli ciasto ma służyć jako spód ciasta, a jeżeli to mają być ciasteczka, to rozwałkować i wycinać. Do piekarnika wsawić na jakieś 20 minut- to zależy od grubościi ciasta. Można jeszcze ciasteczka posmarować pędzelkiem białkiem jajka- będą ładniej wyglądać i/lub posypać cukrem. Ja nigdy nie dodawałam smalcu i oleju, ale w każdym razie są w moim przepisie. Dla osób lubiących zabawę z ciastem proponuję przyotowaną jeszcze masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Ja tak zrobiłam na Święta i wyszły ciasteczka z oczkami i noskami :) Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Mateusz15 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Brzmi bardzo smakowicie. Koniecznie muszę wypróbować!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

marchefka 11 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
upiekłam i ładnie mowiąc ten przepis jest do niczego0 Kto głosował? | Odpowiedz

marchefka 11 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
do niczego0 Kto głosował? | Odpowiedz

marchefka 11 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
upiekÅ0 Kto głosował? | Odpowiedz