Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótkie i przyjemne spędzanie czasu w kuchni.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 677
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1872
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 409
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 677
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1872
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 409
Składniki
Wszystko razem wyrobić. Włożyć zawinięte w papier czy woreczek na 30 min do lodówki, albo na 15 do zamrażalki. Następnie wyłożyć dno brytwanki-jeżeli ciasto ma służyć jako spód ciasta, a jeżeli to mają być ciasteczka, to rozwałkować i wycinać. Do piekarnika wsawić na jakieś 20 minut- to zależy od grubościi ciasta. Można jeszcze ciasteczka posmarować pędzelkiem białkiem jajka- będą ładniej wyglądać i/lub posypać cukrem. Ja nigdy nie dodawałam smalcu i oleju, ale w każdym razie są w moim przepisie. Dla osób lubiących zabawę z ciastem proponuję przyotowaną jeszcze masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Ja tak zrobiłam na Święta i wyszły ciasteczka z oczkami i noskami :) Smacznego!