Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie kruche ciasteczka z kolorowymi Lentilkami. Zajadać się nimi będą nie tylko dzieci
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 211
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 560
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 211
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 560
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po kolei resztę składników. Zagniatamy ręcznie lub z pomocą miksera. Mieszamy krótko, tylko aby składniki się połączyły. Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy kulki, spłaszczamy lekko i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wyszło mi 16 szt. Ciastka rozkładamy w dużych odległościach od siebie, bo sporo urosną. W każde ciasteczko wciskamy Lentilki. U mnie są 3, bo niestety kupiłam małą paczkę 30g. Spokojnie można do każdego ciasteczka dać 4 Lentilki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasteczka muszą ostygnąć, a najlepsze są następnego dnia.