Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka kruche Pieczarki

Ciasteczka kruche Pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 2526

Pieczarki w słodkiej wersji.

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 150 g masła
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kakao
  • mała butelka plastikowa
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, żółtko, obydwie mąki, sodę i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.

  2. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Koniec butelki wtykamy w kakao, a następnie wciskamy w kulkę ciasta. Czynność powtarzamy do wyczerpani kulek z ciasta.

  3. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w niewielkiej odległości.

  4. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 20 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń