Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach, domowe ciasteczka maślane.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3960
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3874
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3960
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3874
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Ucieraj masło z cukrem. Dodaj jajko. Następnie powoli dodawaj przesianą mąkę i pozostałe sypkie składniki. Posiekaj drobno czekoladę i dodaj na końcu wraz z suszonymi owocami, jeśli masz ochotę. Formuj małe kulki. Rozłóż je na blaszce i delikatnie rozgnieć dłonią do odpowiedniego kształtu. Ciasteczka powinny być gotowe po 12 minutach. Zaglądaj do nich czasem, by się nie przypaliły. Uwaga: Im ciemniejsze, tym twardsze, ale 12 minut to minimum.