Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na maślane ciasteczka. Pyszne, proste, a co najważniejsze, po upieczeniu zachowują formę i nie,, rozpływają się" . Ciastka dekorujemy lukrem, rozpuszczoną czekoladą lub cukrowymi pisakami według uznania.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422565
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422565
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2399
Składniki
Miękkie masło zagnieść z cukrem, solą, mąką i jajkami na gładkie ciasto. Najlepiej za pomocą miksera. Uformować z ciasta kulę, trochę spłaszczyć i zawinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać foremkami dowolne wzory.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka kłaść na formę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni( termoobieg 160) około 10-12 minut. Ostudzone ciastka można udekorować lukrem, czekoladą lub kolorowymi pisakami.