Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe z wykonaniu, aromatyczne ciasteczka, polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Składniki
Listki mięty rozdrabniamy z malakserze. Dodajemy miękkie masło, cukier puder i początkowo 220 g mąki.
W miarę potrzeby dosypujemy mąkę. Należy pamiętać że im mniej dodamy mąki , tym bardziej chrupiące będą ciasteczka. Ciasto zawinąć w przezroczystą folię i schłodzić. Na blat obficie posypany mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy folią, wałkujemy na grubość 3/4-1 cm, i wykrawamy dowolne wzory.
Ciasto jest dość miękkie,i jeśli chcemy na górze zrobić ozdobny wzór dobrze jest wierzch lekko podsypać mąką. Kwiaty do ciasteczek przyklejamy na wodę. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C około 12 minut. Powinny mieć delikatnie beżowy kolor.