Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe z wykonaniu, aromatyczne ciasteczka, polecam.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4834
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4775
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44702
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 351
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4834
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4775
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44702
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 351
Składniki
Listki mięty rozdrabniamy z malakserze. Dodajemy miękkie masło, cukier puder i początkowo 220 g mąki.
W miarę potrzeby dosypujemy mąkę. Należy pamiętać że im mniej dodamy mąki , tym bardziej chrupiące będą ciasteczka. Ciasto zawinąć w przezroczystą folię i schłodzić. Na blat obficie posypany mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy folią, wałkujemy na grubość 3/4-1 cm, i wykrawamy dowolne wzory.
Ciasto jest dość miękkie,i jeśli chcemy na górze zrobić ozdobny wzór dobrze jest wierzch lekko podsypać mąką. Kwiaty do ciasteczek przyklejamy na wodę. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C około 12 minut. Powinny mieć delikatnie beżowy kolor.