Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka Migdałowe- nie uwierzysz jak szybko się je robi, a jeszcze szybciej się je zjada. Najlepiej przygotować większą porcję ciasteczek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9789
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9789
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180stopni C. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W garnku zacznij roztapiać masło, cukier i szczyptę soli. Wszystko dobrze wymieszaj, i jeszcze chwilę podgrzewaj. Dodaj mąkę i płatki migdałowe. Wymieszaj. Zdejmij z ognia i nakładaj łyżką na blaszkę. Powinno wyjść około 6 dużych ciasteczek. Piecz około 10- 15min, w zależności od stopnia upieczenia. Po upieczeniu odstaw, aby wystygły. ENJOY THE FOOD