Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7177
Składniki
Mieszamy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodajemy pokroje masło i rozcieramy do momentu, aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i do uzyskania jednolitego ciasta. Zawijamy w folię i umieszczamy w lodówce na pół godziny.
Stolnicę obsypujemy mąką i rozwałkujemy ciasto na grubość około 4 milimetry. Wycinamy ciastka w kształcie serc. W połowie ilości ciastek wycinamy otwory w kształcie serduszek. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Na blasze wyłożonej papierem układamy ciastka i pieczemy około 12 minut.
Gdy ciastka ostygną smarujemy pełne ciastka marmoladą. Nakładamy na ciastka z dziurką. Rozpuszczamy czekoladę i wypełniamy otwory. Rozpuszczamy dowolny lukier i oblewamy ciastka pozostawiając środek ciastek.