Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka orzechowe przełożone dżemem morelowym, oblane czekoladą i posypane cukrowym konfetti.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1837
Składniki
Z mąki, cukru, orzechów, masła i jajka ugnieść ciasto. Włożyć je owinięte w folie na godzinę do lodówki.
Rozwałkować ciasto, wykroić z niego małe kółeczka( ja to robiłam literatką). Ułożyć ciasteczka na blasze, piec ok 10-15min w temp 200*C. Z ciasta wychodzi ok 60 ciasteczek.
Czekolady osobno rozpuścić (w kąpieli wodnej albo ostatecznie w mikrofali).
Jedno ciasteczka smarować wewnętrznie dżemem morelowym, drugie zewnętrznie czekoladą i złączyć obydwa itd. Ozdobić. Zostawić na kilka godzin żeby trochę zmiękły.