Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, chrupiące z wierzchu, miękkie wewnątrz ... pyszne :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami przez około 5 minut. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą, proszkiem i sodą. Cały czas ucierając masę maślaną, dodawać mąkę z dodatkami. Wymieszać. Na koniec do ciasta dodać płatki owsiane i dodatki (podzieliłam ciasto na pół, do jednej części dodałam sok z cytryny i 2 łyżki płatków, do drugiej orzechy i wiórki kokosowe). Całość wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha i wykładać w odstępach na wyłożoną papierem blachę. Ciastka piec w temp. 180 stopni ok. 15 minut aż będą złote. Smacznego :-)