Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciastka bez dodatku cukru
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2504
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1501
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2504
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1501
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Składniki
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 minut, siemię lniane zmiel
W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli, ciasto zagnieć ręką
Daktyle odsącz, pokrój na małe kawałki i dodaj do ciasta, ponownie zagnieć
Rozgrzej piekarnik do 180°C, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż około 14 ciastek, piecz przez 15 minut i obróć na drugą stronę, piecz następne 10 minut
Ciastka pozostaw do ostygnięcia w otwartym piekarniku