Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciastka bez dodatku cukru
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112882
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 180
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 406
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 423
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 756
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112882
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 180
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 406
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 423
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 756
Składniki
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 minut, siemię lniane zmiel
W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli, ciasto zagnieć ręką
Daktyle odsącz, pokrój na małe kawałki i dodaj do ciasta, ponownie zagnieć
Rozgrzej piekarnik do 180°C, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż około 14 ciastek, piecz przez 15 minut i obróć na drugą stronę, piecz następne 10 minut
Ciastka pozostaw do ostygnięcia w otwartym piekarniku