Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciastka bez dodatku cukru
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2838
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 745
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2838
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 745
Składniki
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 minut, siemię lniane zmiel
W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli, ciasto zagnieć ręką
Daktyle odsącz, pokrój na małe kawałki i dodaj do ciasta, ponownie zagnieć
Rozgrzej piekarnik do 180°C, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż około 14 ciastek, piecz przez 15 minut i obróć na drugą stronę, piecz następne 10 minut
Ciastka pozostaw do ostygnięcia w otwartym piekarniku