Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Smaczne i dużo dużo lepsze zrobione samodzielnie niż kupione.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3650
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4781
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3650
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4781
Składniki
Masło rozpuszczamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miski dodajemy płatki owsiane, słonecznik, mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. Wszystko mieszamy następnie dodajemy jajka - mieszamy. Na końcu dodajemy masło i energicznie mieszamy aż uzyskamy lepką masę.
Ręce możemy moczyć w zimnej wodzie to ułatwi formowanie nam ciasteczek. Formujemy kulki wielkości kasztana a następnie je spłaszczamy w ręku i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut do czasu kiedy z wierzchu ciasteczka zaczynają się rumienić w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystygnięcia i zajadamy.