Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Smaczne i dużo dużo lepsze zrobione samodzielnie niż kupione.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Składniki
Masło rozpuszczamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miski dodajemy płatki owsiane, słonecznik, mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. Wszystko mieszamy następnie dodajemy jajka - mieszamy. Na końcu dodajemy masło i energicznie mieszamy aż uzyskamy lepką masę.
Ręce możemy moczyć w zimnej wodzie to ułatwi formowanie nam ciasteczek. Formujemy kulki wielkości kasztana a następnie je spłaszczamy w ręku i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut do czasu kiedy z wierzchu ciasteczka zaczynają się rumienić w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystygnięcia i zajadamy.