Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka " ślimaki " z masą krówka

Ciasteczka  ślimaki  z masą krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 531 Ocena: 2934

Dodano:

Odsłon: 386

Jak człowiek nie wie co zrobić z czasem to siedzi i wymyśla ciasteczka, hmm wymyśla ? raczej piecze bo już kiedyś robiłam takie tylko z inną masą lub nawet z marmoladą. Powiem wam że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, na pewno bardzo ucieszą się dzieci z takich słodkości ale myślę że nie tylko dzieci. Zatem zapraszam po przepis nic specjalnego a jednak.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 1 puszka masy krówka 400 g,
  • 1 jajko.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka " ślimaki " z masą krówka

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, wyłożyć na nie masę krówka i rozsmarować po całości ( nie musi być równo ).

  2. Jak już mamy rozsmarowaną masę wtedy zawijać ciasto jak roladę (nie musi być ścisło ). Zawinięte ciasto kroić w krążki po 2 cm.

  3. Pokrojone krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Krążki układać odkrojoną częścią w stronę blaszki, następnie posmarować wcześniej roztrzepanym całym jajkiem.

  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 25 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Upieczone pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

  5. Takie ciastka idealnie nadają się do kawy jak również dla dzieci czy niespodziewanych się gości. Ciasteczka zrobiłam z jednej porcji ciasta jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń