Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z białą czekoladą i pekanami to świetne połączenie smaków. Są słodkie, dlatego przypadną do gustu łasuchom, ale jednocześnie mają chrupiący i zdrowy akcent w postaci orzechów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do miski. Dodaj mąkę ziemniaczaną, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Całość przemieszaj delikatnie.
Do drugiej miski wsyp cukier brązowy, cukier waniliowy i dodaj miękkie masło. Zmiksuj, aby powstała utarta masa. Dodawaj po jednym jajku i dalej miksuj. Wsyp teraz produkty sypkie i całość ponownie wymieszaj, tylko do połączenia składników.
Czekoladę posiekaj drobno. Tak samo zrób z orzechami. Dosyp do przygotowanej masy. Całość wymieszaj rękoma do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformuj w dłoniach małe kulki i układaj je na blaszce do pieczenia. Wtedy dociśnij, aby spłaszczyć ciasto na ciasteczka.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12-14 minut.
W tym czasie przygotuj polewę. Zagotuj śmietankę w rondelku. Dodaj połamaną w ręku czekoladę i mieszaj na małym ogniu aż do połączenia.
Po wystudzeniu, polej ciasteczka z białą czekoladą i pekanami przygotowaną polewą.