Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z białą czekoladą i pekanami to świetne połączenie smaków. Są słodkie, dlatego przypadną do gustu łasuchom, ale jednocześnie mają chrupiący i zdrowy akcent w postaci orzechów.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14404
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19507
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14404
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19507
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13158
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do miski. Dodaj mąkę ziemniaczaną, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Całość przemieszaj delikatnie.
Do drugiej miski wsyp cukier brązowy, cukier waniliowy i dodaj miękkie masło. Zmiksuj, aby powstała utarta masa. Dodawaj po jednym jajku i dalej miksuj. Wsyp teraz produkty sypkie i całość ponownie wymieszaj, tylko do połączenia składników.
Czekoladę posiekaj drobno. Tak samo zrób z orzechami. Dosyp do przygotowanej masy. Całość wymieszaj rękoma do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformuj w dłoniach małe kulki i układaj je na blaszce do pieczenia. Wtedy dociśnij, aby spłaszczyć ciasto na ciasteczka.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12-14 minut.
W tym czasie przygotuj polewę. Zagotuj śmietankę w rondelku. Dodaj połamaną w ręku czekoladę i mieszaj na małym ogniu aż do połączenia.
Po wystudzeniu, polej ciasteczka z białą czekoladą i pekanami przygotowaną polewą.