Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z ciasta francuskiego i bakalii

Ciasteczka z ciasta francuskiego i bakalii

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4027

Dodano:

Odsłon: 252

Fajne, chrupkie ciasteczka. Posypane cukrem pudrem i startą czekoladą pięknie wyglądają na półmisku. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie. Z podanych proporcji wyszło piętnaście ciasteczek. Polecam.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • po 1/2 filiżanki rodzynek, daktyli, moreli suszonych
  • 1-2 łyżki cukru pudru i 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka oleju kujawskiego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Olejem kujawskim wysmarować foremkę na muffinki. Ciasto francuskie
    pokroić na kwadraty o boku około 10 cm. Pokrojone kawałki włożyć
    do zagłębień w foremce. Bakalie przepłukać ciepłą wodą. Daktyle i morele pokroić. Nakładać po łyżce na poszczególne kawałki ciasta. Następnie rogi ciasta założyć na siebie. Piec w nagrzanym piekarniku
    do 200 st. C około 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i starta czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń