Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie ciasteczka. Posypane cukrem pudrem i startą czekoladą pięknie wyglądają na półmisku. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie. Z podanych proporcji wyszło piętnaście ciasteczek. Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Olejem kujawskim wysmarować foremkę na muffinki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku około 10 cm. Pokrojone kawałki włożyć do zagłębień w foremce. Bakalie przepłukać ciepłą wodą. Daktyle i morele pokroić. Nakładać po łyżce na poszczególne kawałki ciasta. Następnie rogi ciasta założyć na siebie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i starta czekoladą.