Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie ciasteczka. Posypane cukrem pudrem i startą czekoladą pięknie wyglądają na półmisku. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie. Z podanych proporcji wyszło piętnaście ciasteczek. Polecam.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 198
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 904
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20073
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 198
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 904
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20073
Składniki
Olejem kujawskim wysmarować foremkę na muffinki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku około 10 cm. Pokrojone kawałki włożyć do zagłębień w foremce. Bakalie przepłukać ciepłą wodą. Daktyle i morele pokroić. Nakładać po łyżce na poszczególne kawałki ciasta. Następnie rogi ciasta założyć na siebie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i starta czekoladą.