Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5613
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18035
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5613
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18035
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkiem, dodać pozostałe składniki, ciasto zagnieść na jednolitą masę. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę czekoladę, całość wyrobić. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Foremką wykrawać okrągłe ciasteczka, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną i piec w nagrzanym piekarniki około 10-15minut – do zarumienienia, w temperaturze 170stopni.