Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkiem, dodać pozostałe składniki, ciasto zagnieść na jednolitą masę. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę czekoladę, całość wyrobić. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Foremką wykrawać okrągłe ciasteczka, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną i piec w nagrzanym piekarniki około 10-15minut – do zarumienienia, w temperaturze 170stopni.