Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z nutellą i kawałkami czekolady
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 791
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 645
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13533
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2870
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 791
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 645
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13533
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2870
Składniki
Masło wyjąć z lodówki, pokroić w kostkę i odłożyć w temp. pokojowej na ok. 15 minut aż trochę zmięknie.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Mąkę pszenną wymieszać z kakao, skrobią ziemniaczaną, sodą oraz solą.
Masło ubijać z cukrem pudrem przez około 3 - 4 minuty aż będzie bardziej puszyste.
Dodać nutellę i zmiksować, następnie dodać jajko i ponownie zmiksować.
Dodać sypkie składniki i zmiksować. Na koniec wymieszać z dropsami lub drobno pokrojoną czekoladą.
Nabierać porcje masy po około 1 łyżce stołowej, formować kulki i ułożyć je na blaszce do pieczenia z zachowaniem odstępów. Delikatnie spłaszczyć każdą kulkę i piec w 2 partiach, po około 15 sztuk.
Czas pieczenia to około 12 - 13 minut (ciastka wyjmujemy jeszcze trochę miękkie, bo z czasem będą stygły i sztywniały).