Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z nutellą i kawałkami czekolady
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Masło wyjąć z lodówki, pokroić w kostkę i odłożyć w temp. pokojowej na ok. 15 minut aż trochę zmięknie.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Mąkę pszenną wymieszać z kakao, skrobią ziemniaczaną, sodą oraz solą.
Masło ubijać z cukrem pudrem przez około 3 - 4 minuty aż będzie bardziej puszyste.
Dodać nutellę i zmiksować, następnie dodać jajko i ponownie zmiksować.
Dodać sypkie składniki i zmiksować. Na koniec wymieszać z dropsami lub drobno pokrojoną czekoladą.
Nabierać porcje masy po około 1 łyżce stołowej, formować kulki i ułożyć je na blaszce do pieczenia z zachowaniem odstępów. Delikatnie spłaszczyć każdą kulkę i piec w 2 partiach, po około 15 sztuk.
Czas pieczenia to około 12 - 13 minut (ciastka wyjmujemy jeszcze trochę miękkie, bo z czasem będą stygły i sztywniały).