Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja jak czegoś nie wymyślę to jestem chora ????.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8175
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 417
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8175
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 417
Składniki
Gotowe ciasto francuskie pociąć w poprzek na 5 pasków.
I wzdłuż na 3 paski.
Twarde jabłka (mam malinowe) obrać i oczyścić z gniazd nasiennych.
Na gotowy kwadracik położyć po nacinane jabłko (połówkę) obsypać cukrem.
Przykryć drugim kwadratem.
I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Obsypać cukrem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciasteczka smakują wyśmienicie. Dla większej ilości ciasteczek powiększyć produkty. Wyszło mi 8 ciasteczek.