Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z połówkami jabłka.

Ciasteczka z połówkami jabłka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 870

Dodano:

Odsłon: 3098

Ja jak czegoś nie wymyślę to jestem chora ????.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 3-4 jabłka,
  • 1 jajko,
  • cukier kryształ.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie pociąć w poprzek na 5 pasków.

  2. I wzdłuż na 3 paski.

  3. Twarde jabłka (mam malinowe) obrać i oczyścić z gniazd nasiennych.

  4. Na gotowy kwadracik położyć po nacinane jabłko (połówkę) obsypać cukrem.

  5. Przykryć drugim kwadratem.

  6. I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.

  7. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  8. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

  9. Obsypać cukrem.

  10. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.

  11. Ciasteczka smakują wyśmienicie. Dla większej ilości ciasteczek powiększyć produkty. Wyszło mi 8 ciasteczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń