Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne ciasteczka pełne ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych. Całość otula waniliowo - czekoladowa nuta, dzięki czemu dodatkowo rozpieszczamy nasze kubki smakowe :)
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy płatki owsiane, ziarna słonecznika, siemię lniane, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Mieszamy wszystkie suche składniki.
* Podana ilość składników, odpowiada szklance o pojemności 200 ml.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier trzcinowy - mieszamy dla delikatnego rozpuszczenia cukru i studzimy zawartość.
Po ostudzeniu dodajemy olej rzepakowy i dwa jajka i dokładnie mieszamy.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, studzimy i wraz z kilkoma kroplami aromatu dodajemy do rondelka z rozpuszczonym masłem i pozostałymi składnikami - dokładnie mieszamy.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i wyrabiamy ciasto.
Z powstałego ciasta formujemy ciasteczka i układamy je w odpowiednich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 12 minut.
Po ostudzeniu ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)
Moją przygodę z domowym pieczywem rozpoczęłam od tego właśnie chleba. Jest ba...
Odsłon: 25057
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 33
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 316
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 451
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 138
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 33
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 316
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 451
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 138
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy płatki owsiane, ziarna słonecznika, siemię lniane, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Mieszamy wszystkie suche składniki. * Podana ilość składników, odpowiada szklance o pojemności 200 ml.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier trzcinowy - mieszamy dla delikatnego rozpuszczenia cukru i studzimy zawartość. Po ostudzeniu dodajemy olej rzepakowy i dwa jajka i dokładnie mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, studzimy i wraz z kilkoma kroplami aromatu dodajemy do rondelka z rozpuszczonym masłem i pozostałymi składnikami - dokładnie mieszamy.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i wyrabiamy ciasto.
Z powstałego ciasta formujemy ciasteczka i układamy je w odpowiednich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 12 minut. Po ostudzeniu ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 451
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 81