Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu ciastka, smakiem przypominają pieguski. Zaraz po upieczeniu są chrupiące lecz przechowywane w zamknietym pojemniku - przyjemnie miękną :-)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 486
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 408
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1503
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5786
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 486
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 408
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1503
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5786
Składniki
Miękkie masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i nadal miksowac do połączenia składników. Mąkę przesiać razem z solą i sodą i dodać do masy. Zmiksować do połączenia składników. Obie czekolady pokroić w średnie kawałki, wsypać do ciasta i wymieszać łyżką. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min (do zrumienienia). Smacznego :-)