Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu ciastka, smakiem przypominają pieguski. Zaraz po upieczeniu są chrupiące lecz przechowywane w zamknietym pojemniku - przyjemnie miękną :-)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Składniki
Miękkie masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i nadal miksowac do połączenia składników. Mąkę przesiać razem z solą i sodą i dodać do masy. Zmiksować do połączenia składników. Obie czekolady pokroić w średnie kawałki, wsypać do ciasta i wymieszać łyżką. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min (do zrumienienia). Smacznego :-)