Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wielu z Was zapewne kojarzą się z dzieciństwem i słusznie. Można je z powodzeniem upiec w domu.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy-miksujemy chwilę do rozpuszczenia się cukru-dodajemy żółtka i przesianą mąkę-mieszamy delikatnie do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy niewielkie ciasteczka (szprycą z okrągłą końcówką) Posypujemy je makiem.
Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub powidłami
Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zacho...
Odsłon: 38117
Te kruche, pachnące masłem ciasteczka są pyszne i możemy im nadać dowolny ksz...
Odsłon: 14500
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 260
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 32
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 33
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 130
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 492
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 476
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 260
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 32
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 33
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 130
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 492
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 476
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy-miksujemy chwilę do rozpuszczenia się cukru-dodajemy żółtka i przesianą mąkę-mieszamy delikatnie do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy niewielkie ciasteczka (szprycą z okrągłą końcówką) Posypujemy je makiem.
Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub powidłami
Przepisy Desery
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 100
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 130