Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wielu z Was zapewne kojarzą się z dzieciństwem i słusznie. Można je z powodzeniem upiec w domu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy-miksujemy chwilę do rozpuszczenia się cukru-dodajemy żółtka i przesianą mąkę-mieszamy delikatnie do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy niewielkie ciasteczka (szprycą z okrągłą końcówką) Posypujemy je makiem.
Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub powidłami