Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka francuskie z bananem i czekoladą to niesamowicie prosta w przygotowaniu, słodka przekąska w sam raz na podwieczorek przy kawie lub herbacie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2264
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2264
Składniki
Banany kroimy w plastry.
Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy z niego około 10 jednakowych kwadratów. Na każdym kawałku ciasta umieszczamy kilka plastrów banana, owoce posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciastka składamy w trójkąty a brzegi lekko dociskamy widelcem. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C.