Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka francuskie z bananem i czekoladą to niesamowicie prosta w przygotowaniu, słodka przekąska w sam raz na podwieczorek przy kawie lub herbacie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Składniki
Banany kroimy w plastry.
Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy z niego około 10 jednakowych kwadratów. Na każdym kawałku ciasta umieszczamy kilka plastrów banana, owoce posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciastka składamy w trójkąty a brzegi lekko dociskamy widelcem. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C.