Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam mniam..........rozpływaja sie w ustach
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Ugotowac budyń jak na opakowaniu z tyn że trzeba zmniejszyc ilośc mleka żeby był gęstrzy i nie wypływał z ciasta (z tego budyniu mleko zmniejszyłam o pół szkl)
Z 1 ciasta wykroiłam ok 15 kwadratów , nałożyłam łyzeczkę budyniu , skleiłam przyciskając widelcem , robiąc kształt trójkąta
Z 2 ciasta zgobiłam inny kształt wyszło 6 sztuk ( tak jak na zdjęciu) . Na końcu posmarowałam rozkłóconym jajkiem i posypałam cukrem , pózniej do piekarnika 180 stopni na 20 minut i gotowe.