Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam mniam..........rozpływaja sie w ustach
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Ugotowac budyń jak na opakowaniu z tyn że trzeba zmniejszyc ilośc mleka żeby był gęstrzy i nie wypływał z ciasta (z tego budyniu mleko zmniejszyłam o pół szkl)
Z 1 ciasta wykroiłam ok 15 kwadratów , nałożyłam łyzeczkę budyniu , skleiłam przyciskając widelcem , robiąc kształt trójkąta
Z 2 ciasta zgobiłam inny kształt wyszło 6 sztuk ( tak jak na zdjęciu) . Na końcu posmarowałam rozkłóconym jajkiem i posypałam cukrem , pózniej do piekarnika 180 stopni na 20 minut i gotowe.