Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki smakołyk
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414858
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2410
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414858
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2410
Składniki
Rabarbar kroimy w kostkę. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem. Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie rabarbar. Przykrywamy drugim takim samym kształtem ( z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi. Smarujemy białkiem i wkładamy do pieca na około 12 min. Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Wydłuż czas pieczenia jeśli jest taka potrzeba, ciastka mają być złote.