Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki smakołyk
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 289
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4872
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45006
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 632
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 289
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4872
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45006
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 632
Składniki
Rabarbar kroimy w kostkę. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem. Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie rabarbar. Przykrywamy drugim takim samym kształtem ( z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi. Smarujemy białkiem i wkładamy do pieca na około 12 min. Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Wydłuż czas pieczenia jeśli jest taka potrzeba, ciastka mają być złote.